Opleiding ACT

ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie die mensen helpt om beter om te gaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengt. Door te accepteren wat niet te veranderen is (Acceptance) en stappen te zetten in de richting van dat wat we werkelijk willen doen (Commitment). 

Voor wie is ACT geschikt?

De basisopleiding ACT, de verdiepingsopleiding ACT en de workshops ACT zijn geschikt voor (GZ) psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, gedragswetenschappers, coaches, trainers, POH-GGZ, SPV, een ieder die als professional zorg/begeleiding aanbiedt.

Tijdens onze opleidingen bestaan de groepen uit maximaal 12 deelnemers. Deelnemers kunnen een verschillende werk achtergrond hebben, waardoor er een diverse groep ontstaat.

6 daagse basis act.jpg

Basisopleiding ACT

zoom opleiding.jpg

ONLINE

Basisopleiding ACT

verdieping act 1 .JPG

Verdiepingsopleiding ACT

Basisopleiding ACT

Wil jij een solide basis in ACT? Kies dan voor een basisopleiding ACT.

Wij bieden een opleiding waar je de ervaringsgerichte en conceptuele basis van ACT leert. Je doet ervaring op voor je eigen persoonlijke ontwikkeling alsmede voor je ontwikkeling als professional. De opleiding zal ervoor zorgen dat je professionele keuzes kunt maken over welke ACT-interventies je in kunt zetten en wanneer.

Inhoud van de basisopleiding ACT

Oefeningen, rollenspellen, keuzes leren maken zijn allemaal kernonderdelen van deze opleiding. Na afloop heb je alle kerncomponenten van ACT niet alleen zelf ervaren, maar er ook mee leren werken. De kerncomponenten zijn: invloed van taal, creatieve hopeloosheid, experiëntiële vermijding, bereidheid, werkbaarheid, zelf als inhoud, zelf als context, defusie, acceptatie, waarden, toegewijd handelen. ​Je zult een goed besef hebben van waar ACT werkelijk over gaat en hoe je dat kunt toepassen in jouw praktijk. 

Na het voltooien van de opleiding kom je in aanmerking voor de volgende accreditaties:

 • VGCt: 30 punten 

 • LV POH-GGZ: 30 punten 

 • NIP K&J/NVO: 15 punten

 • NIP K&J/NVO herregistratie: 30 punten

Ben je benieuwd wat andere van de Basisopleiding ACT vinden? Bekijk de verschillende reviews van deelnemers die de opleiding hebben afgerond..

Het programma

Het programma in 2020 bestaat uit 5 opleidingsdagen. Hierin worden alle kerncomponenten behandeld. De opleiding start op 18 september, 2, 16, 30 oktober en 6 november 2020. Deze opleiding is reeds vol. Mail ons wanneer je graag op de reservelijst wilt. Het kan zijn dat er door omstandigheden reeds aangemelde cursisten toch moeten afmelden. 

Een volgende opleiding is de volledig online gegeven opleiding die start op maandag 5 oktober. 

 • Opleidingsdag 1: theoretische achtergrond ACT, RFT, creatieve hopeloosheid

 • Opleidingsdag 2: experiëntiële Vermijding, acceptatie & bereidheid 

 • Opleidingsdag 3: defusie, zelf als concept

 • Opleidingsdag 4: het zelf als context, waarden, toegewijd handelen 

 • Opleidingsdag 5: toepasbaarheid ACT, eindpresentaties, mogelijkheden tot verdieping.

In 2021 bestaat de basisopleiding ACT uit 6 opleidingsdagen. De eerste twee dagen zijn gericht op het experiëntiële werk, het ervaringsgerichte werk ten aanzien van je persoonlijke ontwikkeling. In de resterende vier dagen leer je alle kerncomponenten toepassen als professional. 

Opleidingen in 2021 starten op:

 • 15 en 22 januari, 5, 12 en 26 februari en 5 maart 2021

 • 14 en 21 mei, 4, 11 en 25 juni en 2 juli 2021

 • 24 september, 1, 15 en 22 oktober, 5 en 19 november 2021

EXTRA ONLINE 6-daagse basisopleiding ACT

Deze start op:

 • 5, 12 en 26 oktober, 2, 23 en 30 november 2020.

 • Een 6-daagse opleiding voor de prijs van een 5 daagse!

 • Voldoende pauzes 

 • Oefenen in breakout rooms

 • Lees hier de reviews van studenten die je voorgingen!

Prijs voor de basisopleiding ACT

De kosten voor de basisopleiding ACT bedragen €950 (5-daagse) en €1.190 (6-daagse) BTW vrij. Dit is inclusief werkmap en -formulieren, koffie/thee en iedere dag een heerlijke lunch.

Verdiepingsopleiding ACT

Wil jij je ACT vaardigheden blijven verbeteren dan zijn verdiepingsopleidingen ACT iets voor jou.  

Je hebt een basisopleiding ACT afgerond en bent enthousiast met het materiaal aan de slag gegaan. Je merkt dat je interventies soms anders uitpakken dan jij had verwacht en wilt meer leren over hoe je hier invloed op uit kunt oefenen. Je wilt specifieker en nauwkeuriger zijn in je werk en datgene toepassen wat bij deze cliënt het beste resultaat geeft.

Tijdens deze opleidingsdagen gaan we dieper in op het toepassen van de verschillende ACT componenten zoals bv het werken met Creatieve hopeloosheid en het Zelf als context. Ook werken we aan de invloed van de therapeutische relatie en de zorg voor jezelf als hulpverlener bij complexe casuïstiek. We werken tevens aan het maken van goede analyses zodat je ook in therapie datgene doet wat er werkelijk toe doet.  

De verdiepingsopleidingen worden in losse modules aangeboden zodat je vrij bent om deel te nemen wanneer het jou schikt.  Op deze manier geven we jou de mogelijkheid je vaardigheden nog meer te vergroten op een flexibele manier.

We werken met proces gericht met experientiële oefeningen, rollenspellen en (ingebrachte) casuïstiek, naar de meest recente inzichten vanuit de ACT en de Relational Frame Theory. 

Inhoud van de Verdiepingsopleiding ACT

Verdiepingsopleiding ACT bestaat uit vier modules.

 • Module 1: Verdieping ACT-componenten 

 • Module 2: Therapeutische relatie & ACT  

 • Module 3: Werken met meer focus: werken met gedragsanalyses  

 • Module 4: Process-based ACT

 

Op deze opleidingsdagen wordt gewerkt aan de hand van jouw vragen over jouw doelgroep, aan de hand van concrete casuïstiek. Je ervaart zelf de impact van de interventies en leert de interventies toe te passen middels de vele oefeningen en rollenspellen.

Na afronding van deze opleidingsdagen, heb je én meer bagage om met je cliënten aan de slag te gaan én weet je beter waar en waarom je vastloopt met cliënten. Je hebt opnieuw weer meer geleerd over je zelf.

Accreditaties voor verschillende beroepsverenigingen worden aangevraagd.

Heb je vragen over de inhoud of wil je meer informatie over de Verdiepingsopleiding ACT? Vul het formulier in op de contact pagina en wij helpen je zo snel mogelijk. 

Het programma

De verdiepingsopleiding ACT bestaat uit verschillende, afzonderlijk te volgen modules waarin een groep van maximaal 12 deelnemers zich verder ontwikkelt op het gebied van ACT. 

Opleiding in 2020 vindt plaats op: 

 • 8 oktober 2020 Module 1: verdieping ACT componenten

 • Locatie de Rooi Pannen

 • In verband met de richtlijnen van het RIVM kunnen er maximaal 12 mensen deelnemen. 

Prijs voor de Verdiepingsopleiding ACT

De kosten voor de verdiepingsopleiding bedragen €145,- per dag. Dit is inclusief werkformulieren, koffie/thee en een heerlijke lunch.  

Drs. MJE Vleugel 
BIG: 79061347625

06-4117 8060

Kvk: 172 40 191

BTW: NL002033968B07

CRKBO_Instelling.jpg
BIG-geregistreerd.jpg
Lid van ACBS BeNe
Aangesloten bij NVGzP-Klachtenregeling
Werkzaam bij ARQ-IVP
Lid van VEN EMDR.png

©2020 door Expertise Centrum ACT.